مدیرعامل شرکت نیرپارس، در مراسم بازدید مجری پروژه فشار افزایی پارس جنوبی از کارخانجات گروه مپنا، ظرفیتها و توانمندیهای موجود در این گروه را برای اجرای این طرح ملی و راهبردی تشریح کرد.
این بازدید در بالاترین سطح در مپنا و به منظور تسریع در روند اجرای ابرپروژه فشارافزایی در پارسجنوبی انجام شده است.
محمدرضا روشنیمقدم مدیرعامل کارخانه توگا با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده جهت ساخت توربینهای MGT20و SGT700 گفت: در طرح اصلی نکاتی به عنوان ایراد مطرح شده بود که آن موارد با کمک متخصصان داخلی برطرف شد.
وی افزود: طراحی انجام شده در توربینها پروتایپ نبوده و ما مطمئن هستیم فعالیت انجام شده در این بخش نزدیک به طراحی اصلی است که نکاتی در آن باید اصلاح شود.
مدیرعامل کارخانه توگا با تاکید بر اینکه ارائه اطلاعات شفاف درخصوص نیازمندیهای کارفرما مسیر ساخت را بسیار هموار خواهد کرد ادامه داد: با دریافت اطلاعات شفاف الزامات طراحی سکو، جزئیات طراحی و نیازمندیهای کارفرما دقیقتر انجام خواهد شد.
در حاشیه بازدید از روند تولید توربین MGT20 مجری مجری پروژه فشار افزایی پارس جنوبی گفت: بسیاری از اقدامات متخصصان گروه مپنا برروی این توربین و البته آنچه در دیگر کارخانجات مپنا دیده شد؛ شگفت انگیز است.
وی ادامه داد: اگر گروه مپنا برای ساخت توربوکمپرسورها اقدام نماید میتواند همه ی نیاز طرح فشارافزایی را تامین کند.
در این مراسم محمدحسن خجستهفر مدیر مهندسی و ساختمان و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت نفت و گاز پارس گفت: فشارافزایی محل سعی و خطا نیست اگرچه توانمندیهای توگا و گروه مپنا ثابت شده است.
وی با تاکید بر وجود حساسیتهای قابل توجه در این پروژه افزود: آماده سازی و تعمیرات تجهیزات هم یکی از مسائل بسیار مهم برای شرکت نفت و گاز پارس است.
پروژه ملی فشار افزایی به منظور تقویت فشار گاز مخازن موجود در پارس جنوبی و حفظ پایداری برداشت از این ذخایر، اجرایی خواهد شد. این طرح به 7 منطقه تقسیم و اجرای آن به 4 پیمانکار عمده واگذار شده است. گروه مپنا یکی از پیمانکاران منتخب وزارت نفت است که این طرح را توسط شرکت نیرپارس و در سکوی دریایی اجرا خواهد کرد. اجرای طرح فشارافزایی، ۹۰ تریلیون فوت مکعب به برداشت گاز و ۲ میلیارد بشکه افزایش برداشت میعانات گازی را از پارس جنوبی محقق می کند؛ همچنین این اقدام درآمد ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور بهدنبال خواهد داشت.